Donato Carrisi – Mergina rūke

Leidykla Sofoklis 2018m Vilnius 320psl

Donato Carrisi, kaip žinia, yra vienas mano mėgstamiausių autorių kuriančių detektyvus. Jau teko skaityti dvi jo knygas : “Blogio šnabždesys” ir “Blogio teorija”. Abi knygas įvertinau aukščiausiu balu – 5/5!

“Mergina rūke” tarsi kaip ir saugojau tam momentui kai norėsiu va kažko TOKIO. Deja, teko nusivilti, nes knyga pasirodė silpnesnė nei prieš tai jau skaitytos. Aišku aš sakysiu, kad autorius pats kaltas, nes kitomis knygomis užsikėlė sau labai aukštą kartelę 😀 Ir automatiškai mano lūkesčiai buvo super aukšti. Kaip visi žinome, tokiu nusiteikimu pasiėmus knygą beveik visais atvejais tenka nusivilti, nes tu ne tai, kad tiesiog skaitai, bet vis lauki kažkokio “stebuklo”.

O dabar pereikime prie istorijos. Dingo mergaitė. Pakviečiamas specialusis detektyvas, kuris deja ne tiek detektyvas, kiek piar’u užsiimantis klounas. Žino kaip sukelti susidomėjimą, kaip pasitelkus žiniasklaidą surežisuoti visą įvykių seką ir žinoma pateikti visuomenei “monstrą”, kurio visi trokšta. Didžioji dalis knygos, būtent ir buvo jo toks žaidimas. Ne kiek bandymas iš tiesų aiškintis kas vyksta, o tiesiog kuo greičiau užbaigti bylą ir prisidėti dar vieną sėkmingai išspręstą klausimą į savo lentyną. Ir šis istorijos pateikimas mane turbūt ir nuvylė, nes aš tikėjausi didesnio įsigilinimo į tyrimą, o čia buvo labiau “žaidžiama nei dirbama”.

Pabaigoje aišku viskas susidėliojo į vietas, bet tai taip pat per daug nenustebino ir atomazgą buvo lengva nuspėti. Nesupraskite neteisingai, knyga nėra bloga! Carrisi moka rašyti, moka kurti istorijas, tad ir ši neblogai “susukta”. Tik šiuo atveju man labiau priminė filmą. Tikiu, kad žiūrint per TV istorija tikrai “skaniai” susižiūrėtų. Tokia labai kinematografiška atmosfera išgauta. Knygai man pritrūko gylio.

Tad įvertinimas 3/5.

Leave a comment