Kate Morton – Paslapčių saugotoja

Leidykla Svajonių knygos 2019m Vilnius 480psl

Nauja pažintis su autore kilusia iš Australijos, kurios knygos dažnai šmėžuoja soc. erdvėse, bet į mano rankas pateko tik dabar. Kate Morton yra išleidusi 6 knygas ir šiuo metu dirba ties naujausia. Iki šiol pati populiariausia jos knyga yra pati pirmoji “Rivertono dvaro paslaptis”. Šios dar neskaičiau, bet manau, jog progai pasitaikius, būtinai tai padarysiu. O kaip gi dėl “Paslapčių saugotojos”?

Istorija pasakojama iš trijų moterų perspektyvos, skirtingais laikotarpiais ir supintomis paslaptimis. Lorelė būdama vos 16 metų tampa nusikaltimo liudininke. Praėjus penkiasdešimčiai metų jos vis neapleidžia nuojauta, jog tai kas įvyko nėra tik paprastas nusikaltimas ir kelios užuominos išjudina užsistovėjusių atsiminimų draiskanas, o paslapties šydas taip vilioja, kad negali nurimti kol visko neišsiaiškina.

Turiu pripažinti, jog istorija susukta taip, kad net į galvą neatėjo mintis, jog gali baigtis, taip kaip baigėsi. Už tai autorei galiu paploti ir pasakyti wow. Pabaiga kaip ir priklauso kulminacijai, tarsi vainikavo visą pasakojimą.

Kas dėl pačios istorijos. Skaitėsi labai lengvai, tikrai įtraukianti į veiksmo sūkurį ir neleidžianti nei atsikvėpti. Labai tiks norintiems lengvo kūrinio, norintiems atsipalaiduoti ir neapkrauti galvos paslėpta potekste!

Man asmeniškai rašymo stilius pasirodė labai silpnas, toks labai kasdieniškas. Tad šioje vietoje iki pilnos laimės trūko to cinkelio, kas pritraukia prie pačios kūrinio kalbos, o ne veiksmo. To kažko kas leidžia grožėtis ir pačiu žodžiu, o ne tik siužetu. Toks jausmas, jog autorės stiprioji pusė istorijos vingiai ir į tai ji koncentruojasi. Tai jokiu būdu nėra blogai, tiesiog man to pritrūko. Ir turiu pripažinti, vietomis pagavau save mąstant, jog man truputėlį per daug dramos 🙂 Čia išlenda tas mano nesuderinamumas su meilės istorijomis 😀 Aš ne prieš meilę, aš prieš to much drama 😀 Bet čia tik smulkmenos. Bendras vaizdas tikrai labai neblogas. Man patiko.

Įvertinau 4/5

P.S. Viršelis šį kart labai apgaulingas, nes neatitinka istorijos. Tad neapsigaukite 😉

Leave a comment